Stoomreiniger vloer

Overweeg je een stoomreiniger voor vloeren? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres! De vloeren van je huis schoonmaken met stoom is een geweldig alternatief voor traditionele methoden als dweilen en schrobben. Het is snel, efficiënt, en het kan je vloeren er sprankelend schoon uit laten zien. Maar wat zijn de voordelen van een stoomreiniger voor vloeren? Welk type stoomreiniger moet je kopen? En hoeveel kost hij? En wat is de beste variant? Lees deze review verder om alles te weten te komen wat je moet weten over stoomreinigers voor vloeren.

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger voor vloeren?

Stoomreinigers zijn ideaal om vuil, vuil en bacteriën van harde oppervlakken zoals tegels of vloeren te verwijderen. Ze gebruiken hete waterdamp die diep in het vloeroppervlak doordringt, hardnekkige vlekken verwijdert en schadelijke kiemen en bacteriën doodt. Bovendien zijn er geen agressieve chemicaliën nodig, wat beter is voor je gezondheid en het milieu. Daarnaast kunnen stoomreinigers zowel op tapijt als op harde vloeroppervlakken worden gebruikt, wat ze extra veelzijdig maakt.

stoomreiniger vloer

Verschillende soorten en functies

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten stoomreinigers voor vloeren op de markt, van kleine handmodellen tot grotere staande modellen. Enkele kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een stoomreiniger zijn verstelbare stoomdrukinstellingen, meerdere hulpstukken zoals borstels of wissers, en een gemakkelijk te vullen watertank. Zorg ervoor dat je een stoomreiniger kiest die geschikt is voor jouw soort vloerbedekking – sommige modellen zijn beter geschikt voor tapijt dan voor hardhout of tegels.

Hoe gebruik je een stoomreiniger voor vloeren?

Het gebruik van een stoomreiniger voor vloeren is heel eenvoudig – vul de tank met water (of eventueel andere schoonmaakmiddelen), sluit het apparaat aan, zet het aan, wacht tot het is opgewarmd (meestal ongeveer 30 seconden) en begin dan met stomen! Ga langzaam over elk deel van de vloer met de stoomreiniger en zorg ervoor dat je geen plekken mist – sommige modellen hebben roterende borstelkoppen die je hierbij helpen. Als je klaar bent, laat dan het overtollige vocht uit het reservoir lopen en berg het veilig op tot de volgende keer!

Welke accessoires heb je nodig voor een stoomreiniger voor de vloer?

De meeste basismodellen stoomreinigers voor vloeren hebben geen extra accessoires nodig, maar er zijn enkele handige gadgets verkrijgbaar zoals borstels of zuigmondjes die het schoonmaken nog gemakkelijker kunnen maken. Misschien wil je ook investeren in beschermende handschoenen als je van plan bent om regelmatig hete waterdamp te gebruiken, omdat dit na verloop van tijd huidirritatie kan veroorzaken. 

Hoe duur is een stoomreiniger voor vloeren?

De prijs van de vloeren stoomreiniger hangt grotendeels af van het type en de grootte van het apparaat dat je kiest, maar meestal variëren ze van 50 tot 200 euro, waarbij grotere modellen meer kosten dan kleinere. Als het budget geen probleem is, ga dan voor een apparaat met meer functies. Als je weinig geld hebt, kies dan voor een eenvoudig apparaat dat de klus wel klaart! 

Waar koop je een stoomreiniger voor vloeren?

De meeste woonwinkels verkopen stoomreinigers voor vloeren, net als veel online winkels, dus kijk goed rond voordat je een aankoop doet – lees ook de reviews van klanten, die je een idee kunnen geven van hoe goed een bepaald model in de praktijk werkt.  Wij raden aan een vloer stoomreiniger te kopen op:

De beste stoomreinigers voor elk vloertype 

Of je nu tegels, marmer, steen, houten, vinyl of PVC vloeren hebt, er is een type beste stoomreiniger die elke klus aankan. Laten we de beste stoomreinigers voor elk vloertype uitsplitsen. 

vloer stoomreiniger

Stoomreiniger voor tegelvloeren 

Tegelvloeren vereisen speciale aandacht bij het schoonmaken met een stoomreiniger. Een stoomreiniger is perfect om in de voegen en moeilijk bereikbare plaatsen tussen tegels te komen. Het Shark Genius Hard Floor System biedt superieure reinigingskracht voor tegelvloeren met zijn tweezijdige vuilgreep wasbare pads. Waarvan één kant ingebouwde schrobstrips heeft die vastzittende rommel gemakkelijk verwijderen. Deze stoomreiniger wordt ook geleverd met een ergonomische sproeimop om snel en efficiënt te werken in krappe ruimtes. 

Stoomreiniger voor marmeren vloeren 

Marmeren vloeren zijn prachtig, maar ze kunnen lastig schoon te maken zijn met een stoomreiniger omdat ze gevoeliger zijn voor krassen dan andere soorten vloeren. De Bissell Powerfresh Lift Off Pet Steam Mop biedt een twee-in-één ontwerp waarmee je het bovenste deel eraf kunt tillen en hem kunt veranderen in een handstoomreiniger voor spot cleaning of moeilijk bereikbare plekken. Hij heeft ook een unieke driehoekige draaikop zodat je gemakkelijk om meubels en obstakels heen kunt manoeuvreren zonder vlekken te missen of achter te laten. Voor marmeren vloeren is dit daarom de beste optie stoomreiniger.

Stoomreiniger PVC vloer 

Als je PVC vloeren hebt, is het belangrijk om een stoomreiniger te kiezen die speciaal voor dit type oppervlak is ontworpen. Zoek er een met lage instellingen, zodat je je vloer niet beschadigt of krom trekt. Hij moet ook gereedschappen hebben zoals wissers, moppen en borstels die het gemakkelijker maken om grotere oppervlakken snel en effectief schoon te maken. Het ideale model moet ook een tapijthulpstuk hebben, zodat je zowel tapijten als harde oppervlakken zoals vinyltegels of linoleum kunt opfrissen. Kijk dus goed naar de specificaties van de stoomreiniger als je een PVC vloer in huis hebt.

Stoomreiniger Natuurstenen Vloer 

Natuurstenen vloeren vereisen extra zorg bij het schoonmaken, omdat sommige steensoorten (zoals marmer) gemakkelijk beschadigd kunnen worden door te veel warmte of vocht. Als je een stoomreiniger voor natuurstenen vloeren kiest, kies er dan een met variabele drukinstellingen, zodat je de kracht dienovereenkomstig kunt aanpassen zonder schade aan je natuurstenen vloermateriaal te riskeren. Een goed model stoomreiniger moet ook worden geleverd met accessoires zoals voegenborstels en schrobpads die het gemakkelijker maken om hardnekkig vuil uit spleten tussen tegels te verwijderen zonder ze op enigerlei wijze te beschadigen. 

stoomreiniger vloeren

Stoomreiniger voor houten vloeren 

Houten vloeren vereisen extra zorg bij het schoonmaken met een stoomreiniger, omdat te veel water ze blijvend kan beschadigen. De Hoover Twin Tank Desinfecterende Stoommop biedt meerdere niveaus van stoomregeling, zodat je de hoeveelheid gebruikte stoom kunt aanpassen aan het type en de conditie van je houten vloer. Dit model verspreidt ook een desinfecterende oplossing op de vloer die 99% van de kiemen, bacteriën, huismijt en allergenen in slechts 30 seconden doodt, waardoor je houten vloeren sprankelend schoon blijven door de stoomreiniger!                          

Stoomreiniger voor vinyl vloeren 

Vinyl vloeren zijn steeds populairder geworden door hun betaalbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. De Dupray Neat Plus Multi-Purpose Canister Steamer stoomreiniger is perfect voor het aanpakken van zware klussen op je vinyl vloeren zonder strepen of resten achter te laten. Deze krachtige stomer bereikt binnen enkele minuten temperaturen tot 177°C (350°F) en kan vrijwel alle rommel aan – van vuil en vet tot kauwgom en ongelukjes met huisdieren!  

Stoomreiniger plavuizen vloer

Je plavuizen vloer schoonmaken met een stoomreiniger is een geweldige manier om ze in een mum van tijd sprankelend schoon te krijgen. Je hoeft je geen zorgen te maken over agressieve chemicaliën of elleboogvet, want stoomreinigers gebruiken alleen hitte en druk. Gewoon aanzetten en het opzetstuk gebruiken om elk oppervlak effectief te reinigen. Dit maakt het schoonmaken niet alleen gemakkelijker, het helpt ook om bacteriën en andere verontreinigingen uit je huis te verwijderen, zodat je een gezondere leefruimte krijgt. Stoomreinigers zijn ook ongelooflijk handig om de moeilijk bereikbare voegen van plavuizen grondig te reinigen! Voor een moeiteloze reiniging van je plavuizen vloeren zijn stoomreinigers de perfecte oplossing!

Conclusie – Review stoomreinigers vloeren

Daar heb je het – alles wat je moet weten over stoomreinigers voor vloeren hebben we uitgebreid behandeld in deze review! Of je nu een betegelde vloer wilt opknappen, een houten, marmeren of het vuil in drukbezochte ruimtes zoals gangen of badkamers wilt aanpakken, deze krachtige machines kunnen die hardnekkige vlekken snel en gemakkelijk verwijderen zonder gebruik te maken van chemische producten, waardoor ze ook ideaal zijn voor mensen met een allergie! Bovendien zijn ze relatief betaalbaar. Voor meer vragen over de stoomreiniger voor vloeren kan je altijd mailen naar info@stoomreiniger-info.nl.