Stoomreiniger kleding

Als je op zoek bent naar een effectievere en efficiëntere manier om kleding te reinigen, zijn stoomreinigers the way to go! Deze hulpmiddelen bestaan al jaren, maar zijn recentelijk doorgedrongen tot de mainstream dankzij hun gemak en hun vermogen om met minimale inspanning uitstekende resultaten te leveren. Laten we eens nader bekijken waarom stoomreinigers voor kleding steeds populairder worden als alternatief voor traditionele strijkijzers. Ook kom je erachter welk model stoomreiniger voor kleding wij tot de beste modellen vinden horen.

Hoe stoomreinigers voor kleding werken 

Stoomreinigers werken door stoom af te geven van verwarmd water dat is opgeslagen in een reservoir. Deze stoom uit de stoomreiniger dringt door in de stof van kleding, maakt vuil en kreukels los en desinfecteert en ontgeurt het kledingstuk. Dit maakt het veel gemakkelijker om kreukels en vouwen te verwijderen zonder gebruik te hoeven maken van agressieve chemicaliën of overmatige hitte. Bovendien bespaart een stoomreiniger tijd, omdat je minder tijd hoeft te besteden aan het strijken van kleding na het wassen. 

stoomreiniger kleding

Gebruiksgemak 

Een ander voordeel van een professionele kleding stoomreiniger is het gebruiksgemak. Ze worden meestal geleverd met meerdere hulpstukken waarmee je gemakkelijk stoom kunt toepassen op moeilijk bereikbare plaatsen zoals manchetten, kragen, broekspijpen en andere krappe plekken. De draagbaarheid van de meeste modellen betekent dat je je stoomreiniger zowat overal mee naartoe kunt nemen, zodat je je kleren in enkele minuten snel kunt reinigen of opfrissen. Bovendien worden veel stoomreiniger modellen geleverd met speciale hulpstukken waarmee je het apparaat kunt gebruiken op verschillende soorten kleding stoffen, zoals zijde en fluweel.

Soorten kleding die gestoomd kunnen worden 

Stoomreinigers kunnen gebruikt worden op bijna alle soorten kleding, van jurken en pakken tot blouses en jasjes. Ze zijn vooral nuttig voor het verwijderen van kreukels uit delicate stoffen zoals zijde, satijn en linnen zonder ze te beschadigen. Stoomreinigers zijn ook geweldig voor het verwijderen van geurtjes uit kleding die niet in de wasmachine kan. 

Behalve dat ze de meeste soorten kleding met stoom kunnen reinigen, bieden stoomreinigers nog verschillende andere voordelen ten opzichte van traditionele wasmethoden. Ze gebruiken bijvoorbeeld veel minder water dan een gewone wasmachine, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over waterverspilling of hoge waterrekeningen. En omdat er geen wasmiddel of wasverzachter nodig is, bespaar je ook op deze zaken. 

Bovendien zorgen stoomreinigers voor een veel zachter reinigingsproces dan traditionele wasmethoden, omdat ze hete stoom gebruiken in plaats van agressieve chemicaliën of schurende schuursponsjes. Dit maakt een stoomreiniger ideaal voor het reinigen van delicate kleding stoffen zoals zijde en kant zonder schade te veroorzaken. 

Welke soorten kleding je beter niet met stoom kunt reinigen

Hoewel stoomreinigers geweldig zijn om de meeste soorten kleding met gemak en efficiëntie te reinigen, zijn er enkele stoffen die vanwege hun delicate aard nooit gestoomd mogen worden. Wollen kledingstukken kun je bijvoorbeeld beter niet stomen, omdat de hitte van de stoomreiniger de stofvezels kan doen krimpen of vervormen. Ook leren kleding kan beter niet gestoomd worden, omdat dit permanente schade kan toebrengen aan de afwerking of de textuur van het materiaal. In deze gevallen kun je het beste de traditionele stomerijmethode gebruiken in plaats van een stoomreiniger. 

Kleding reinigen met Professionele stoomreiniger

Enkele handige tips voor het gebruik van een professionele stoomreiniger voor kleding, zodat je het meeste uit je investering kunt halen. 

Je kleren voorbereiden voordat je begint met schoonmaken 

Voordat je de stoomreiniger gaat gebruiken, is het belangrijk om je kleding goed voor te bereiden. Zorg er eerst voor dat alle items machinewasbaar zijn. Als een kledingstuk niet machinaal wasbaar is, probeer het dan niet te reinigen met een stoomreiniger, want dat kan de stof beschadigen of onverwachte resultaten opleveren. Controleer vervolgens het waslabel op elk kledingstuk en pas de instellingen van je stoomapparaat daarop aan – veel stoffen vereisen specifieke temperaturen en drukniveaus om optimale resultaten te bereiken. Verwijder tenslotte eventuele vlekken voordat je begint met schoonmaken door ze voor te behandelen met een vlekkenverwijderaar of wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je kleding er na het schoonmaken met de stoomreiniger weer als nieuw uitziet. 

De juiste temperatuur en druk instellen 

Als je je kleding eenmaal hebt voorbereid op de stoomreiniging, is het tijd om de juiste temperatuur en druk in te stellen voor je stoomreiniger. De meeste stoommachines hebben meerdere instellingen voor verschillende stoffen – katoen vereist hogere temperaturen, terwijl delicate stoffen zoals zijde lagere temperaturen nodig hebben om schade te voorkomen. Bij sommige stomers kun je ook de hoeveelheid stoom die vrijkomt aanpassen – voor zwaardere stoffen zoals denim is meer druk nodig, terwijl voor lichtere stoffen zoals chiffon minder druk nodig is om kreukels of krimp te voorkomen. Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig leest voordat je de instellingen van je stoomreiniger aanpast, zodat je optimale kleding resultaten krijgt. 

Accessoires gebruiken om het meeste uit je stomer te halen 

De meeste stoomreinigers worden geleverd met accessoires zoals borstels en pluizenrollers die erg handig kunnen zijn bij het schoonmaken van bepaalde soorten kleding. Als je bijvoorbeeld haren van huisdieren of pluizen uit kleding moet verwijderen, is een pluizenroller perfect voor deze klus – je gaat er gewoon mee over de stof totdat alle ongewenste deeltjes van het oppervlak van het kledingstuk zijn verwijderd. Borstels kunnen ook nuttig zijn bij het verwijderen van hardnekkige vlekken of vouwen uit stof – gebruik een borstel op sterk vervuilde plekken voordat je er stoom op loslaat om de effectiviteit te maximaliseren en de schade door blootstelling aan hitte op delicate materialen zoals zijde of kasjmier wollen stoffen te minimaliseren.  

kleding stoomreiniger

Beste stoomreiniger kleding

De beste stoomreinigers voor kleding op de markt. Als beste getest!

Beste – 1. Karcher Stoomreiniger

De Karcher is een alles-in-één stoomreiniger met een groot aantal accessoires. Deze beste stoomreiniger is perfect voor het reinigen van tapijten, kleding, vloeren, tegels, voegen, ramen en meer! Het apparaat beschikt over een grote watertank van 54 oz en heeft een lang snoer zodat het alle gebieden van je huis of kantoor kan bereiken. Het wordt ook geleverd met instelbare druk- en temperatuurinstellingen, zodat je het kunt aanpassen aan je behoeften. Deze stoomreiniger vinden wij een van de als beste getestte.

Beste – 2. Betrouwbare Steamboy Pro 300CU

Deze beste lichtgewicht stoomreiniger model is klein genoeg om overal mee naartoe te nemen, maar heeft toch veel kracht! Hij stoomt kleren snel dankzij zijn dual-heat technologie die tegelijkertijd warme en koude stoom produceert. Met zijn grote watertank van 32 oz krijg je meer gedaan voordat je hem opnieuw moet vullen en hij heeft ook een handig handvat zodat je hem gemakkelijk van kamer naar kamer in je huis of kantoor kunt vervoeren. 

Philips stoomreiniger kleding

Ben je bang voor het karwei van de was? Heb je een aantal stoffen die extra zorg en aandacht nodig hebben? De Philips stoomreiniger voor kleding kan je helpen om van je wasdag een makkie te maken. Met één Philips apparaat kun je alles met stoom reinigen, van delicate zijde tot zware jassen. De stoom dringt diep door in de stof zonder agressieve chemicaliën of resten, zodat de kleding fris en geurvrij achterblijft. Het is zelfs veilig genoeg voor gebruik op kinder- en babykleding. Je kleding ziet er niet alleen als nieuw uit, maar je bespaart ook tijd en geld doordat je niet naar de stomerij hoeft! Waarom probeer je de Philips stoomreiniger niet vandaag nog en geniet je van snelle, gemakkelijke wasdagen?

Conclusie

Professionele stoomreinigers zijn een uitstekend alternatief voor traditionele strijkijzers als het gaat om het verwijderen van kreukels en vouwen uit kleding. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, draagbaar, en leveren uitstekende resultaten met minimale inspanning. Bovendien besparen ze tijd, omdat je minder tijd hoeft te besteden aan het strijken van kleding na het wassen! Als je behoefte hebt aan een snellere en efficiëntere manier om de was te doen, overweeg dan vandaag nog te investeren in een stoomreiniger voor kleding, bekijk hier de bestverkochte modellen op Bol.com.