Auto stoomreiniger

Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om je auto schoon te maken? Auto stoomreinigers zijn de perfecte oplossing. Deze krachtige machines gebruiken stoom om je auto in een mum van tijd schoon te maken, te ontsmetten en te ontgeuren. Laten we eens nader bekijken wat auto stoomreinigers zijn, hun voordelen, verschillende soorten auto stoomreinigers en welke wij aanraden als beste professionele variant.

Wat is een auto stoomreiniger?

Een auto stoomreiniger is een elektrisch of door gas aangedreven apparaat dat waterdamp (stoom) onder hoge druk gebruikt om oppervlakken schoon te maken. De hoge druk en hitte van het apparaat maken het ideaal voor het reinigen van hardnekkig vuil en viezigheid van de buitenkant en het interieur van je auto. Daarnaast hebben auto stoomreinigers vele andere toepassingen, waaronder het reinigen van tapijten, autobekleding, ruiten, voorruiten en wielen.

auto stoomreiniger

Voordelen van een auto stoomreiniger

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een auto stoomreiniger is dat het een effectieve manier biedt om het interieur en de buitenkant van je auto te reinigen zonder dat je agressieve chemicaliën of producten hoeft te gebruiken. Omdat er geen schrobben of schurende pads of borstels nodig zijn – alleen heet water – is het bovendien veel sneller dan traditionele reinigingsmethoden. Bovendien, omdat er geen chemische oplossingen of schoonmaakmiddelen nodig zijn, kun je er zeker van zijn dat je auto vrij blijft van vet, olie en vuilophopingen die na verloop van tijd schade kunnen veroorzaken. Ten slotte laat een auto stoomreiniger geen residu achter zoals traditionele reinigingsmethoden – waardoor het veel gemakkelijker is om je auto er op zijn best uit te laten zien!

Verschillende soorten auto stoomreinigers & functies

Auto stoomreinigers zijn er in alle soorten en maten met verschillende functies. Over het algemeen worden ze ofwel op gas ofwel elektrisch aangedreven, maar er zijn ook handmatige modellen beschikbaar als je dat liever hebt. Elektrische modellen zijn meestal stiller dan die op gas, maar ze zijn minder krachtig en het kan dus langer duren voor ze klaar zijn. Afhankelijk van het model dat je kiest kun je extra voorzieningen krijgen zoals instelbare drukinstellingen voor meer precieze reinigingskracht afhankelijk van het te reinigen oppervlak; instelbare temperatuurinstellingen; ingebouwde opzetborstels; slangverlengstukken; verstelbare handgrepen; stelen enz

Hoe gebruik je een auto stoomreiniger?

Het gebruik van een auto stoomreiniger is vrij eenvoudig, maar er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die je voor het gebruik moet nemen, zoals het dragen van beschermende handschoenen/kleding bij het hanteren van heet water/stoom; ervoor zorgen dat alle oppervlakken binnen/buiten het voertuig vrij zijn van vuil voordat je begint; ervoor zorgen dat alle elektrische aansluitingen goed vastzitten voordat je het apparaat aanzet, enz… Zodra je deze stappen hebt genomen, vul je het apparaat met leidingwater (vraag de fabrikant om de exacte instructies), zet je de aan/uit-schakelaar aan en begin je met reinigen! Begin met langzaam rond te lopen in elke zone, met speciale aandacht voor hardnekkige vuilvlekken, en eindig met het wegvegen van overtollig vocht met een microvezeldoek of handdoek nadat elke sectie is schoongemaakt.

Professionele stoomreiniger auto bekleding

Het reinigen van autobekleding met een stoomreiniger kan de tijd en moeite die het kost om het interieur van je auto er fris uit te laten zien sterk verminderen. Dankzij professionele stoomreinigers hoef je geen uren te verspillen aan vervelend schrobben of zoeken naar agressieve chemicaliën – stoom is krachtig genoeg om het meeste vuil en vlekken in de autobekleding aan te pakken zonder enige inspanning van jou. Stoomreiniging levert niet alleen betere resultaten op dan traditionele reinigingsmethoden, maar verwijdert ook bacteriën en ziektekiemen zonder schade aan te richten aan de stof van je auto. Als extra bonus is professionele stoomreiniging veel sneller en kosteneffectief dan het gebruik van andere reinigingsmethoden, waardoor het de beste stoomreiniger keuze is voor autobekleding.

Hogedruk stoomreiniger auto

Een hogedruk stoomreiniger is een geweldige manier om vuil, bacteriën en andere stoffen van de buitenkant van je auto te verwijderen. De hoge temperatuur en hogedruk van de stoom verwijdert niet alleen vuil, maar doodt ook alle ziektekiemen die zich op het oppervlak vastzetten. Terwijl het werkt, helpt het het interieur van de auto te ontsmetten en zorgt het ervoor dat er geen schadelijke verontreinigingen in je auto aanwezig zijn. Met een hogedruk stoomreiniger kun je er zeker van zijn dat je auto van binnen en van buiten sprankelend schoon is!

stoomreiniger auto

Welke accessoires heb je nodig voor je auto stoomreiniger?

De meeste fabrikanten leveren accessoires zoals slangen, verlengstukken, borstels enz. bij hun auto stoomreinigers, maar deze kunnen per model verschillen, dus controleer altijd vooraf welke onderdelen bij je aankoop inbegrepen zijn. Extra accessoires moeten misschien ook apart worden aangeschaft, zoals hulpstukken voor het reinigen van autobekleding/tapijt; reinigingsmiddelentangen enz… Deze extra onderdelen kunnen taken zoals het wassen van tapijten veel gemakkelijker maken, dus de investering waard indien nodig!

Kosten van een auto stoomreiniger

De kosten van een professionele auto stoomreiniger kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte/model, maar over het algemeen variëren ze van ongeveer 100 – 500 euro. Goedkopere modellen zijn meestal minder krachtig, maar bieden nog steeds waar voor hun geld, terwijl duurdere opties meer vermogen/functies bieden (bijv. temperatuurregeling) die van onschatbare waarde kunnen zijn als je van plan bent ze regelmatig te gebruiken!

Een auto stoomreiniger kopen

Als je een auto stoomreiniger koopt, bedenk dan wat voor soort oppervlakken je het vaakst wilt reinigen (tapijten/autobekleding vs. harde vloeren), want dat bepaalt welk type machine het meest geschikt is voor je behoeften (bv. grootte en vermogen). Denk ook aan eventuele extra functies die nuttig kunnen zijn, zoals variabele drukinstellingen/temperatuurregelingen enz. Vergeet ten slotte de garantie-informatie niet – sommige fabrikanten bieden uitgebreide garanties, zodat je gerust kunt zijn als er iets misgaat!

Een auto stoomreiniger kan je kopen op:

Beste auto stoomreiniger

Laten we eens kijken naar de beste auto stoomreinigers op de markt. 

McCulloch Heavy-Duty Stoomreiniger MC1275 

De McCulloch Heavy-Duty Steam Cleaner MC1275 is een van de meest populaire en krachtige auto stoomreinigers die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Dit model heeft een grote tankinhoud die gebruikers tot 45 minuten continue stoomreinigingstijd biedt. Hij wordt ook geleverd met 18 veelzijdige accessoires die een breed scala aan toepassingen mogelijk maken, waaronder het reinigen van tapijten, ramen, deurkozijnen, roosters en meer! De McCulloch Heavy-Duty Stoomreiniger MC1275 is een ideale keuze voor iedereen die zware klussen snel en efficiënt moet aanpakken. 

professionele auto stoomreiniger

Vapamore MR-100 Primo Stoomreinigingssysteem 

Het Vapamore MR-100 Primo Steam Cleaning System is een andere topklasse auto stoomreiniger. Dit model wordt geleverd met meer dan 20 hulpstukken en accessoires, waardoor het geschikt is voor zowel binnen als buiten. Het is ook ongelooflijk gemakkelijk te bedienen met zijn instelbare snelheidsregeling waarmee je kunt regelen hoeveel kracht je van je stoomreiniger wilt hebben. Met zijn zware constructie en lange slanglengte is dit model zeker het overwegen waard als je een capabele en toch gebruiksvriendelijke autostomer zoekt.  

Steamfast SF-370 Canister Cleaner 

De Steamfast SF-370 Canister Cleaner heeft een lichtgewicht ontwerp dat hem perfect maakt voor wie draagbaarheid van zijn auto stoomreiniger nodig heeft. Hij heeft een vermogen van 1500 watt, wat genoeg is om zelfs hardnekkig vuil in je auto interieur aan te pakken. Ook inbegrepen zijn 15 veelzijdige accessoires waarmee je vrijwel elk oppervlak in je huis of voertuig kunt reinigen, zoals tapijten, muren en aanrechten! De Steamfast SF-370 Canister Cleaner is een uitstekende keuze voor iedereen die een compacte maar krachtige machine wil voor een betaalbare prijs. 

Conclusie

Professionele auto stoomreinigers zijn een efficiënte manier om zowel het auto interieur als het exterieur snel te reinigen zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën of schrobborstels die na verloop van tijd schade kunnen veroorzaken. Er bestaan verschillende types, van handbediende modellen tot elektrisch aangedreven opties met verschillende niveaus van kracht en functies, dus het moet niet moeilijk zijn er een te vinden die binnen je budget past! Voordat je tot aanschaf overgaat, moet je bedenken welke oppervlakken je het vaakst wilt schoonmaken en welke extra accessoires je nodig hebt voor optimale resultaten. Voor meer informatie over de beste auto stoomreinigers of algemene vragen kan je altijd mailen naar info@stoomreiniger-info.nl. Bekijk hier de bestverkochte auto stoomreinigers op Bol.com.